Eden Hazard zet Chelsea op weg naar zege tegen Werder Bremen

Chelsea heeft vandaag bij het Duitse Werder Bremen zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen 2016-2017 in de Premier League met 2-4 gewonnen. Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi kwamen in actie bij de "Blues". Hazard bracht in de zevende minuut met een knap afstandsschot de 0-1 op het scorebord, twee minuten later verdubbelde de Braziliaan Oscar de score. Pizarro, een ex-speler van de Londense club, maakte vanop de penaltystip de aansluitingstreffer voor Werder Bremen. Op slag van rust bood Hazard de Spanjaard Diego Costa de 1-3 aan op een presenteerblaadje. In de 65e minuut klopte invaller Thibaut Courtois voor een tweede keer. Na de 2-3 bracht Chelsea-coach Antonio Conte onder anderen Batshuayi tussen de lijnen, Hazard mocht geen rusten. Courtois moest in de 83e minuut plaats ruimen voor Begovic. De ingevallen Pedro legde in de slotminuut de 2-4 eindstand vast.

Daags na de klinkende 4-0 zege tegen FC Barcelona in de International Champions Cup, ging een sterk gewijzigd Liverpool met dezelfde cijfers ten onder in en tegen Mainz. Brosinski (15.), Cordoba (45.), Malli (59.) en Muto (74.) scoorden voor de Duitsers. Bij de "Reds" speelde Rode Duivel Divock Origi 74 minuten. Simon Mignolet bleef op de bank, Christian Benteke behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Liverpool opent vandaag zijn seizoen in de Premier League met een altijd moeilijke verplaatsing naar Arsenal, Chelsea ontvangt een dag later West Ham United.