Droog weer maar bewolkt

Droog weer maar bewolkt

Vanmiddag en vanavond neemt de bewolking verder toe, eerst in het noordwesten, later ook in het zuidoosten van het land. Het blijft meestal droog en tussendoor zijn ook nog enkele korte opklaringen mogelijk. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het zuidwesten. Het wordt nog vrij warm met maxima rond 21 of 22 graden aan zee en op de Ardense Hoogten en rond 24 of 25 graden elders in het land. Ook vannacht blijft het nog meestal droog maar dikwijls bewolkt met tussendoor enkele opklaringen. De wind waait meestal matig, in het zuidoosten zwak of matig, uit het zuidwesten. Minima van 11 tot 15 graden. Morgen is het eerst zwaarbewolkt en daarna vanaf het westen wisselend bewolkt met enkele opklaringen. Het blijft overwegend droog en wat regen of een buitje is niet uitgesloten. De wind waait meestal matig, aan zee soms vrij krachtig, eerst uit zuidwest, daarna meestal uit het westen tot noordwesten. Het wordt ook al enkele graden frisser met maxima van 17 graden op de Ardense Hoogten, 19 graden aan zee en rond 21 graden in het centrum van het land.

Morgenavond en -nacht is het gedeeltelijk bewolkt en, vooral voor middernacht, kunnen er nog enkele buitjes vallen. Minima van 10 tot 16 graden. De wind wordt zwak uit veranderlijke of westelijke richtingen.

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Er kunnen een paar lokale buien vallen maar vaak is het toch droog. De koele maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden in het centrum. Er waait een matige noordwestenwind.

Woensdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met een paar plaatselijke buien. Donderdag verwachten we veel wolkenvelden met perioden van regen of motregen. Woensdag en donderdag klimt het kwik niet hoger dan 17 of 18 graden in het centrum en 14 of 15 graden in de Ardennen.

Vrijdag is er tijdelijk nog kans op wat neerslag bij maxima rond 20 graden. Volgende weekend krijgen we rustig, droog en vaak zonnig weer. De maxima schommelen dan in de meeste streken rond 23 graden.

bron: Belga