Drie doden in Marokko bij instorting gebouw, eigenaar gearresteerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Marokkaanse stad Casablanca zijn drie mensen om het leven gekomen door het instorten van een gebouw vrijdag, zo zeggen de autoriteiten die de eigenaar van het gebouw arresteerden. Het gebouw met vier verdiepingen was gelegen in de Sbata-wijk, en stortte in op het moment dat er veel mensen aanwezig waren in het café op de gelijkvloers.

Zaterdaavond werd het lichaam van een gepensioneerde vrouw vanonder het puin gehaald, wat het aantal slachtoffers op drie brengt. Ook een 60-jarige taxichauffeur en een tiener van 13 jaar kwamen om, 25 mensen raakten gewond. Momenteel wordt nog steeds gezocht naar eventuele andere slachtoffers.

Het gemeentebestuur liet weten dat de eigenaar werd opgepakt voor ondervraging. Op de website van een lokaal medium staat dat het gebouw aanvankelijk maar een verdieping telde, maar dat de eigenaar een vergunning kreeg om er drie verdiepingen aan toe te voegen. Die werken werden zes maanden geleden afgerond.

De oorzaak van het drama is niet onmiddellijk duidelijk, maar in Casablanca zijn vele huizen in slechte staat, vooral in het oude stadsgedeelte. Volgens een recent rapport van het ministerie van Wonen dreigen 4.000 tot 7.000 woningen in Casablanca in te storten.

Koning Mohammed VI heeft zijn medeleven aan de families van de slachtoffers betuigd en zal de begrafeniskosten op zich nemen, alsook de ziekenhuiskosten van de gewonden.

Bron: Belga