Agentes neergestoken in Charleroi – Unie van moskeeën van Charleroi veroordeelt feiten met klem

Agentes neergestoken in Charleroi - Unie van moskeeën van Charleroi veroordeelt feiten met klem

De Unie van Moskeeën van Charleroi veroordeelt de aanval met een machete tegen twee politieagentes van zaterdag met klem. Ze roept in een persbericht op tot solidariteit van iedereen tegen het geweld. “Dit is een walgelijke daad van een extreme wreedheid tegen de politie, die als missie heeft om de burgers te beschermen”, aldus de Unie zondagavond.
De moslimgemeenschap van Charleroi drukt ook haar uitzonderlijke medeleven uit voor de slachtoffers en spreekt haar steun uit voor de politieagentes tegen wie dit geweld gericht was. De Unie wenst de twee vrouwen bovendien veel moed toe, nadat ze “door hun heroïsche daad het leven van hun collega’s hebben gered”.
De Unie van Moskeeën roept bovendien op tot “solidariteit van iedereen om het hoofd te bieden aan elke vorm van geweld”, aldus het persbericht.
Een 33-jarige Algerijn die illegaal in België verbleef viel zaterdag twee agentes aan met een machete aan een controlepost aan het politiecommissariaat van Charleroi. De dader werd doodgeschoten, de twee slachtoffers raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar. De aanval werd zondag opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat.

bron: Belga