Agentes neergestoken in Charleroi – Charles Michel en Paul Magnette ontmoeten familie van slachtoffer

Agentes neergestoken in Charleroi - Charles Michel en Paul Magnette ontmoeten familie van slachtoffer

Premier Charles Michel en de burgemeester van Charleroi Paul Magnette hebben zondagnamiddag een bezoek gebracht aan het ziekenhuis in Charleroi waar de neergestoken agentes verzorgd worden. Ze hadden er onder meer een ontmoeting met de familie van een van de slachtoffers en met het medisch personeel. Michel en Magnette arriveerden zondag om 16.30 uur aan het ziekenhuis Notre Dame, waar de twee agentes in een kunstmatig coma liggen. Na het bezoek gaven ze een persconferentie in het politiecommissariaat.
“We hadden een aangrijpende ontmoeting met de familie. Die mensen hebben hun bezorgdheden uitgedrukt”, aldus Magnette. “Ik sta erop om het heldendom en professionalisme van de drie politieagenten te belichten. Ze hebben zonder twijfel talloze levens gered, maar zijn daarbij gewond geraakt. Dat bewijst dat de controlepost die er al was, efficiënt werkt.”
Philippe Stratsaert, de chef van de lokale politie van Charleroi, benadrukte dat die controlepost reeds geëvalueerd werd door het OCAD en dat die opnieuw geëvalueerd wordt na de aanslag met de machete. “Een nul-risico bestaat niet. Er moet altijd contact zijn met mensen om een fouillering mogelijk te maken.”
Volgens premier Michel betekende hun bezoek “een teken van steun aan alle mensen, aan de vrouwen die hun job met volle engagement doen en die een uitzonderlijk moed aan de dag hebben gelegd”.

bron: Belga