Rus zwemt 40 minuten om moeder en zoon te redden

Een Russische zwemleraar heeft zijn leven geriskeerd om dat van een moeder en zoon te redden. De twee waren op een luchtbed weggedreven in de zee en geraakten niet meer terug.

De Rus Vladislav Smirnov was aan het zonnen toen een moeder en haar 7-jarige zoon steeds verder van de kust wegdreven op een luchtmatras. De vader van het gezin haastte zich in het water, maar geraakte niet meer bij zijn familie.

Als zwemleraar is Smirnov wild water gewoon en daarom twijfelde hij geen seconde. “Ik pakte mijn duikbril en rende het water in”, vertelt hij op de website VKontakte. “Het lukte me alles wat ik geleerd had tijdens cursussen als strandwacht naar boven te halen. Ik kwam al vrij snel bij de man aan, maar het luchtbed dreef steeds verder weg. Ik had geen tijd om na te denken en ben direct naar hen toe gezwommen.”

Het duurde maar liefst 40 minuten voor hij bij de twee aankwam. De dappere zwemmer voelde zijn energieniveau zakken en wist dat het beter was om terug te gaan omdat hij anders zelf kon verdrinken. Toch gaf hij niet op. “Hogere krachten hebben ervoor gezorgd dat ik mijn angsten vergat en door kon zwemmen. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt tijdens een training.”

De moeder en zoon waren in paniek toen Smirnov bij hen aankwam. Maar het was natuurlijk nog niet gedaan, want ze moesten ook terug naar het strand zien te geraken. “Ik wist dat ik het waarschijnlijk nooit zelf zou redden om terug te zwemmen naar het strand”, beseft Smirnov. Hij slaagde er wel in de vader nog op te pikken. Gelukkig werd het viertal een kilometer voor de kust opgewacht door de kustwacht.

Foto Pixabay