Op deze manier traint de beste wedstrijdeter ter wereld

Takeru Kobayashi wordt algemeen gezien als de beste wedstrijdeter van de laatste jaren. Om die status te bereiken houdt de Japanner er enkele merkwaardige trainingsmethodes op na.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

We denken allemaal wel eens dat we professioneel wedstrijdeter kunnen worden. Toch zal die ene keer dat je 5 Bickyburgers hebt verorberd niet voldoende zijn om tot het beperkte kring van betaalde voedselatleten toe te treden. Daar is namelijk jaren van training en doorzettingsvermogen voor nodig.

Takeru Kobayashi is een levende legende is de wereld van het wedstrijdeten. Hij heeft de bekendste hotdogwedstrijd ter wereld al vijf jaar op rij gewonnen en liet ooit ongeveer 15 pizza's in 12 minuten in zijn keelgat verdwijnen. Verwacht je bij foto's van de Japanners niet aan een gevaarte van 200kg. Nee, de kampioen staat daarentegen ongelooflijk scherp. Gooi er een brood naartoe en het komt gesneden terug.

Zijn geheim is een heel apart trainingsschema. "Ik heb nog een sit-up gedaan in mijn leven", aldus de veelvraat. "Zo'n sixpack krijg je uiteindelijk van veel gewichten te heffen." Kobayashi gaat drie per week fitnessen. Hij heft daar enorm zware gewichten waardoor zijn metabolisme voor 48 uur in overdrive gaat.

Hij drinkt ook heel veel water, waardoor zijn  maag uitzet, en eet tussen wedstrijden "als een eekhoorn". Zijn ideaal wedstrijdgewicht is 59kg met minder dan 10% lichaamsvet.

Foto AFP / T. A. Clark