Canadees met 27 vrouwen en 145 kinderen is tegen polygamie

De bekendste polygamist van Canada heeft een verrassend standpunt ingenomen in het debat over de regularisering van polygamie in de staat Utah. Winston Blackmore, man van 27 vrouwen en vader van 145 kinderen, is tegen meerdere huwelijkspartners "omdat vrouwen dan uitgebuit zullen worden".
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Als je afgaat op het stijgend aantal scheidingen in de westerse wereld, zou je denken dat sommige mannen de aanwezigheid van één vrouw al niet aankunnen. Toch bestaan er manschappen die maar niet genoeg kunnen krijgen van de dames.

Een van die moedige schepsels is Winston Blackmore, die ondertussen al trouwde met 27 vrouwen en de bron is van 145 kinderen. Hij is de leider van een Mormoonse gemeenschap in Canada en ook het onderwerp van een gerechtelijk onderzoek naar polygamie.

Toch schaarde Blackmore zich achter het 'Nee'-kamp in de discussie over de legalisering van polygamie in de Amerikaanse staat Utah. De veeltrouwer is namelijk bang dat vrouwen dan uitgebuit zullen worden. Hij zal misschien uit ervaring spreken.

Foto AFP / Stockfoto