Weerbericht - Overwegend droog en zacht weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met opklaringen, maar tijdelijk ook veel wolken met kans op enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk zonniger vanaf de kust. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht is het overal droog en wordt het meestal lichtbewolkt tot helder. De minima liggen tussen 8 en 14 graden. De wind wordt zwak, aan zee later opnieuw matig, uit veranderlijke en later zuidwestelijke richtingen.

Een uitloper van het hogedrukgebied bij de Azoren leidt zondag tot vrij warm en mooi weer met, vooral in de voormiddag, veel zon. Na de middag komen vanaf het westen meer wolkenvelden het land in, maar het blijft meestal droog. In de loop van de dag verwachten we regelmatig wolkenvelden en krijgt de zon het moeilijk. De maxima schommelen rond 23 graden in het centrum. De wind is eerst zwak maar waait na de middag meestal matig uit het zuidwesten.

Maandag wordt het meestal bewolkt en ook winderig. In de loop van de dag kan er al wat regen vallen en, vooral in het zuiden, ook buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met windstoten rond 50 kilometer per uur. Maxima van 17 tot 21 graden.

Ook dinsdag trekt nog een regenzone voorbij en daarna komen we in koele en onstabiele oceaanlucht terecht. Maar vooral woensdag en donderdag verwachten we een aantal stevige buien met kans op onweer. De temperaturen nemen een flinke duik met overdag waarden tussen 14 en 19 graden. 's Nachts zijn er soms brede opklaringen en verwachten we minima tussen 5 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee.

bron: Belga