OS 2016 - Zwemster Efimova komt dan toch in actie in Rio

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Russische zwemster Yuliya Efimova is opgevist voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft ze vrijdag bekendgemaakt op Instagram. "Ik ga naar de Spelen! Ik kan niet meer fier en opgelucht zijn", verklaarde de viervoudige wereldkampioene op Instagram. In 2012 in Londen was Efimova nog goed voor brons op de 200 meter schoolslag.

"We hebben een brief gekregen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) waarin bevestigd wordt dat Yuliya mag deelnemen aan de Olympische Spelen", aldus de Russische delegatieleider Igor Kazikov aan het persagentschap Tass.

"Wat betreft onze vier andere zwemmers, Daria Ustinova, Natalia Lovtsova, Mikhaïl Dovgalyuk en Anastasia Krapivina, ook voor hen is de beslissing positief. Het IOC laat hen toe deel te nemen aan de Spelen", vervolgde Kazikov.

Geen enkele Russische zwemmer wordt dus geweerd uit Rio, nadat Vladimir Morozov en Nikita Lobintsev donderdag al werden opgevist door de Internationale Zwemfederatie (FINA).

Verschillende Russische zwemmers werden in eerste instantie uitgesloten van de Spelen, na de publicatie van het McLaren-rapport over staatsgesteund dopinggebruik in Rusland.

De Russische delegatie zal uiteindelijk 276 leden tellen in Rio.

bron: Belga