OS 2016 – Yanina Wickmayer strandt in openingsronde ondanks drie setballen in eerste manche

Yanina Wickmayer (WTA 36) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het olympisch tennistoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro. De Belgische nummer één was in haar openingsronde niet opgewassen tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd. Die haalde het met 7-6 (8/6) en 6-1. In de eerste manche kreeg ‘Wicky’ maar liefst drie setballen, maar die liet ze alledrie liggen. Ze leidde met 5-3, Strycova puurde er nog een tiebreak uit en ook daarin kreeg Wickmayer twee kansen om het af te maken. Dat lukte helaas niet, bij de Tsjechische was het wel raak op haar eerste setpunt: 7-6 (8/6).
In manche twee raakte Wickmayer al vrij snel het noorden kwijt. Na een gelijkopgaand begin verloor ze vijf spelletjes op rij: 6-1 in set twee, het olympisch toernooi zit er zo meteen op voor de 26-jarige Wickmayer.
Later op de dag moet ook Kirsten Flipkens (WTA 62) aan de bak in de eerste ronde, zij botst op de als vijfde geplaatste Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA 6). Bij de mannen komt achtste reekshoofd David Goffin (ATP 13) zondag in actie tegen de Australiër Sam Groth (ATP 168).

bron: Belga