OS 2016 – “Mijn Spelen zijn al geslaagd”

Kimberly Buys straalde zaterdag na haar reeks op de 100 meter vlinderslag in Rio. “Ik had me twee doelen gesteld voor deze Spelen: de halve finales bereiken en mijn persoonlijk record scherper stellen en ik heb beide gehaald”. Buys tikte in de vierde reeks in 57.91 als vijfde aan. Met haar chrono stelde ze haar eigen record gevoelig scherper, ze was bijna een halve seconde sneller dan de 58.36 die ze op 2 augustus 2015 op het WK in het Russische Kazan op de tabellen had gezet. De Antwerpse zette een 13de tijd neer op 45 deelneemsters. De halve finales staan zaterdagavond al op het programma. “Vanavond ga ik vooral genieten en zien wat er gebeurt”, aldus Buys.
“Mijn record verbeteren in de halve finale? We zien wel. Mijn eerste 50 meter was niet zo vloeiend (27.16), daarna heb ik mijn ritme gevonden (30.75). Dus, we zien wel”.
“Het nieuwe Olympisch zwembad is goed en lijkt me wel snel”, lachte Kimberly. “Mijn Spelen zijn al geslaagd. De finale halen is wat te hoog gegrepen voor mij. het zou kunnen, maar ik leg me geen druk op”.
Op de Spelen in Londen in 2012 eindigde Buys 19de op de 100m vlinderslag.

bron: Belga