OS 2016 - "Het moest allemaal meezitten om hier te winnen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik wist dat het niet mijn beste parcours was. Het moest dus allemaal meezitten om hier te winnen", zo liet Olympisch kampioen Greg Van Avermaet bij Sporza optekenen net na zijn sprint naar eeuwige roem. "Hier zijn geen woorden voor". "Het liep perfect op het einde, ik had de benen die ik moest hebben. Het was een hectische finale, ik heb goed kunnen aanklampen bij een aantal sterke mannen en op het einde liep alles vanzelf", aldus Van Avermaet, die na de laatste afdaling niet helemaal op de hoogte was van de situatie door de vele valpartijen: "Er lagen er zoveel neer en dan begon ik tellen. Er konden er niet zoveel meer voor zijn. Ik heb zelf niet teveel risico genomen in de afdaling, dat was beter".

"Dit is een heel mooi moment. Ik ben er heel vaak dichtbij geweest, net niet gewonnen, maar dit maakt alles goed", zo klonk het nog.

Over de jacht die hij samen met Fuglsang maakte op koploper Majka: "Een tegen twee, ik voelde dat we er nog naartoe konden rijden en daarna sprinten tegen die twee, dat was eigenlijk ideaal", aldus de dolgelukkige Lokeraar.

bron: Belga