OS 2016 – Coach Fabrice Flamand: “Charline Van Snick miste snelheid bij het vastgrijpen”

OS 2016 - Coach Fabrice Flamand: "Charline Van Snick miste snelheid bij het vastgrijpen"

Charline Van Snick (IJF 8) is zaterdag op het olympisch judotoernooi in de klasse tot 48 kilogram bij de vrouwen niet verder geraakt dan de tweede ronde. De Belgische medaillehoop verloor met yuko van de Braziliaanse titelverdedigster Sarah Menezes (IJF 5). “Menezes was sneller dan Van Snick in het vastgrijpen”, legde coach Fabrice Flamand de vinger op de wonde. “Ik ben er nog steeds niet zeker van of de yuko terecht gegeven was. Misschien oordeelde de scheidsrechter wel te snel, Charline lag toch vooral met haar buik op de mat”, opende Flamand, die in de plaats van Van Snick reageerde. De bronzenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen in Londen vier jaar geleden wilde na de domper de pers niet te woord staan. “Menezes in de tweede ronde loten is geen geschenk. Het duel was zoals verwacht heel gesloten. Charline was agressief en fysiek sterk. Tijdens de opwarming toonde ze goede dingen. Ze verdeelde haar gewicht goed. Tijdens het gevecht was ze misschien iets trager in het vastgrijpen van de tegenstander.”
“De sfeer in de zaal speelde ook een rol. Het publiek stond volledig achter de Braziliaanse, die vleugels kreeg door de steun van het thuispubliek. Charline kon mijn aanmoedigingen niet goed horen”, besloot Van Snicks coach.
In haar eerste kamp in de Carioca Arena had Van Snick aan 1 minuut en 54 seconden en ippon genoeg om de maat te nemen van de Roemeense Monica Ungureanu (IJF 11).

bron: Belga