Kwik keldert, koud tot vrijdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met vooral over de oostelijke landshelft nog enkele buien. Vanuit het westen komen er geleidelijk brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen en 23 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht is het overal droog en wordt het licht bewolkt tot helder, met lokaal vorming van nevel in de Ardennen. Tegen de ochtend komt er in het westen meer bewolking. De minima liggen tussen 8 en 14 graden. De wind wordt zwak, aan zee later opnieuw matig, uit veranderlijke richting en later uit zuid tot zuidwest.

Morgenochtend is het in het centrum en het oosten van het land eerst zonnig, maar de bewolking neemt stilaan toe vanuit het westen. Het blijft droog, en in de loop van de namiddag komen er vanaf de kust opnieuw opklaringen. De maxima schommelen tussen 22 en 25 graden. Tijdens de nacht van zondag op maandag is het ten zuiden van Samber en Maas meestal bewolkt met kans op een lokale bui. Elders is het wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Het blijft zacht, met minima van 14 tot 16 graden.

Maandag trekt een zwakke storing door het land. Het is meestal zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. Vanuit het westen komen er geleidelijk opklaringen, maar er blijft wel kans op enkele buitjes, zeker in het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden.

Van dinsdag tot donderdag stroomt frisse maritieme polaire lucht naar onze streken. Het is dan ook wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden en tussendoor ook enkele buien. In de polaire lucht wordt het niet warmer dan 15 of 16 graden in de Ardennen en 18 of 19 graden in Vlaanderen. Vrijdag trekken er tijdelijk wolken door het land met mogelijk een spatje regen, maar nadien worden de opklaringen breder en wordt ook zachtere lucht naar ons land aangevoerd. De maxima schommelen dan rond 21 of 22 graden. Zaterdag zou het vrij mooi worden met maxima rond 23 of 24 graden.

bron: Belga