Jupiler Pro League - Charleroi wint Henegouwse derby op Moeskroen en behoudt het maximum van de punten

Sporting Charleroi heeft zaterdag de Henegouwse derby op het veld van Excelsior Moeskroen gewonnen met 0-1. De Carolo's komen daardoor aan de leiding in de Jupiler Pro League met 6 op 6 na twee speeldagen, Moeskroen blijft puntenloos achter. Charleroi kwam aan de aftrap met overwinning tegen Waasland-Beveren op de eerste speeldag in de achterzak, Moeskroen verloor zijn eerste wedstrijd tegen Anderlecht.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Charleroi. Na vijf minuten kon Tainmont met een laag schot de score openen. Ook nadien bleven de beste kansen voor de bezoekers. Moeskroen kon daar weinig tegenover stellen. De 0-1 ruststand was dan ook logisch.

Moeskroen kwam met frisse moed uit de kleedkamer en nam in het begin van de tweede helft het initiatief, maar grote kansen vloeiden daar niet uit voort. Rond het uur was er wel wat opwinding toen Viola op aangeven van Diedhiou raak trof. Maar die laatste wordt -terecht- afgevlagd voor buitenspel.

De grootste kans was nog voor Ferber, maar die trapte de 0-2 zwak op doelman Vagner.

Al bij al een verdiende zege voor Charleroi, maar Moeskroen gaf niet thuis.