Drie doden bij geweld in Kasjmir

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Indiase deel van Kasjmir zijn vrijdag minstens drie mensen omgekomen toen veiligheidstroepen het vuur openden op betogers. Dat melden de autoriteiten zaterdag. Sinds een militantenleider op 8 juli werd gedood, is het geweld in de regio opgelaaid. Vrijdag vielen in het district Budgam bij de stad Srinagar twee doden en raakten 100 anderen gewond. Een derde slachtoffer kwam om tijdens rellen in het noordelijk gelegen Sopore. Daar telde de politie ook 50 gewonden.

De autoriteiten hebben voor zaterdag een strikte avondklok ingevoerd. Winkels, bedrijven en scholen blijven dicht. Bij de onlusten in de laatste vier weken kwamen al 56 mensen, van wie 54 burgers en twee agenten, om het leven en werden meer dan 3.000 gewonden geteld.

India heeft zijn buurland Pakistan er al herhaaldelijk van beschuldigd de rebellen te steunen bij aanvallen op Indiase grond. Islamabad ontkent echter en noemt de rebellen vrijheidsstrijders. India en Pakistan hebben al twee oorlogen uitgevochten over het betwiste gebied.

Bron: Belga