Charline Van Snick strandt in achtste finales

Charline Van Snick strandt in achtste finales

Charline Van Snick (IJF 8) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het olympisch judotoernooi in de klasse tot 48 kilogram bij de vrouwen. Ze verloor in de tweede ronde (achtste finales) met yuko van de Braziliaanse titelverdedigster Sarah Menezes (IJF 5) en ziet haar medaillehoop in rook opgaan. Van Snick mag niet naar de herkansingen en is uitgeschakeld. De 25-jarige Van Snick, vier jaar geleden in Londen goed voor brons en ook dit jaar een van de medaillefavorieten, had het in haar eerste kamp in de Carioca Arena in het Braziliaanse Rio de Janeiro na 1 minuut en 54 seconden met ippon gehaald van de Roemeense Monica Ungureanu (IJF 11).

In de achtste finales wachtte met de Braziliaanse titelverdedigster Sarah Menezes (IJF 5) een bijzonder lastige tegenstandster. Van Snick was bij de loting immers geen reekshoofd in Rio en dus was de kans reëel dat er meteen een klepper uit de bus zou komen. Menezes, naast regerend olympisch kampioene ook de nummer vijf van de wereld, mocht bovendien voor eigen publiek de tatami op. De Braziliaanse startte sterk en scoorde na anderhalve minuut een yuko. Daarna controleerde ze het gevecht, Van Snick kon helaas nooit aanspraak maken op meer.

Het olympisch toernooi voor Van Snick zit er meteen op. Om nog kans te maken op de herkansingen had ze Menezes moeten kloppen.

bron: Belga