Brussels Summer Festival vrijdagavond afgetrapt op Kunstberg

Brussels Summer Festival vrijdagavond afgetrapt op Kunstberg

De vijftiende editie van het Brussels Summer Festival (BSF) is vrijdag van start gegaan op de Kunstberg en in de Magdalenazaal in Brussel. Hoewel het publiek zich duidelijk niet liet afschrikken door de terreurdreiging, de pasjes om het festival tien dagen bij te wonen zijn bijna allemaal uitverkocht, gelden er wel strenge veiligheidsmaatregelen. De podia werden goed bewaakt door de politie, alsook de concertzalen. Ook werd er meer gefouilleerd en werden de toegangspunten regelmatig afgesloten door grote betonblokken.
De soul van Markus Mann was de opener van het festival in de Magdalenazaal. Daarna volgde de 25-jarige Belgische artiest Mustii, die zich meerdere malen in het publiek begaf. De zaal telde vrijdagavond zo’n 1.000 toeschouwers en de avond werd er afgesloten met een optreden van de Vlaamse muziekgroep Dez Mona.
Op de Kunstberg kon het publiek Beautiful Madness aan het werk zien, gevolgd door Heymoonshaker en Hooverphonic. Die laatste groep speelde met haar nieuwe stemmen zowel oude als nieuwe nummers, zoals “Badaboum” van het nieuwe album “In Wonderland”.

bron: Belga