Aanschuiven aan Gotthardtunnel en in Rhonevallei

Op wat naar alle waarschijnlijkheid de drukste dag op de Europese verkeersassen van en naar de zon zal worden, staat er zaterdagochtend rond 6.30 uur al heel wat file op de Europese wegen. Momenteel staat er onder meer al 22 kilometer file in de Franse Rhonevallei. Ook in Zwitserland is er al de hele nacht door druk verkeer aan de Gotthardtunnel, met wachttijden van een half uur richting het zuiden. Dat meldt mobiliteitsorganisatie Touring. Zaterdag 6 augustus is een zwarte dag voor het vertrek in Frankrijk en een rode dag in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Touring verwacht topdrukte tussen 8 en 17 uur, met een piek omstreeks 13 uur. Ook voor de terugkeerders wordt er drukte verwacht: overal in Europa is het een rode dag. Voor de terugkeer wordt er topdrukte verwacht tussen 10 en 20 uur, met een piek in het begin van de namiddag.
In Frankrijk was het de hele nacht door erg druk, zegt Touring. ’s Ochtends vroeg was het al volop aanschuiven op de A7 in de Rhonevallei met een file van 22 kilometer voor Saint-Rambert-d’Albon. Verder zijn er ook al vertragingen op de A75 met een file van 13 kilometer ter hoogte van Loubaresse. Elders erg druk maar nog geen files
Ook in Duitsland is er erg druk verkeer met files op de A3 Keulen – Frankfurt – Nurnberg – Passau en vooral op de A8 tussen München en Salzburg richting het zuiden. In Zwitserland staat momenteel al 3 kilometer file aan de Gotthardtunnel richting het zuiden. Elders in Europa druk maar vlot verkeer.

bron: Belga