OS 2016 - Netsky opent olympisch fandorp in Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Oostende is het olympisch fandorp, het Rio House van Team Belgium, vrijdagavond geopend met het aansteken van een symbolische olympische vlam die in Brussel was vertrokken. Netsky mocht nadien de 2.000 toeschouwers in het fandorp, dat de hele Olympische Spelen blijft staan op het strand van Oostende, een eerste keer in extase brengen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) brengt deze zomer de Olympische Spelen van Rio de Janeiro naar Oostende, met een olympisch dorp dat de naam Rio House meekreeg. Het dorp werd vrijdag feestelijk geopend en moet een plek worden waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten gratis kunnen samenkomen om Team Belgium aan te moedigen.

Voor de opening werd een olympische vlam door lopers overgebracht uit Brussel. Aan het einde werd een lange mensenketting gemaakt en werd de vlam doorgegeven tot aan het podium waar een kinderhand de grote vlam mocht ontsteken. Daarna mocht Netsky het terrein met 2.000 toeschouwers in vuur en vlam zetten.

Bij de opening waren een aantal sportcoryfeeën aanwezig, zoals Dominique Monami, Gaston Roelants, Lionel Cox, Ann Haesebrouck, Karel Lismont en Ulla Werbrouck. Het is de bedoeling dat er ook tijdens de Spelen heel wat atleten naar Oostende afzakken.

Rio House is neergepoot naast het Kursaal op het strand, goed voor een terrein van 2.000 vierkante meter, waarvan 500 overdekt. Dat alles in een Braziliaans sfeertje met onder meer dagelijkse optredens van percussionisten en andere artiesten. De prestaties van de Belgen en tal van andere sporttakken zullen gevolgd kunnen worden op een scherm van 21 vierkante meter.

bron: Belga