Kinderrechtenorganisatie betreurt dat bezoek koningspaar aan favela wordt afgelast

Kinderrechtenorganisatie betreurt dat bezoek koningspaar aan favela wordt afgelast

Kiyo, een ngo die zich inzet voor kinderrechten, is niet te spreken over het feit dat het bezoek van het Belgische koningspaar aan een straatkindproject in Rio de Janeiro op het allerlaatste moment werd afgelast. De organisatie hoopt nu dat de kinderen alsnog kennis kunnen maken met koning Filip en koningin Mathilde. Het Belgische koningspaar wou vandaag, in de marge van hun bezoek aan de Olympische stad Rio de Janeiro, een bezoek brengen aan een straatkindproject in een van de favela’s (sloppenwijken) in Rio. Het gaat om een initiatief dat kansen wil bieden aan straatkinderen, en dat gesteund wordt door de Belgische ngo Kiyo. De kinderen zouden bij die gebeurtenis ook een brief aan het koningspaar overhandigen.

Maar in laatste instantie besliste de Braziliaanse regering, om veiligheidsredenen, geen toelating te geven voor dat bezoek. Het koningspaar zal in de plaats daarvan naar een museum gaan.

Kiyo betreurt nu dat het bezoek niet kan doorgaan. De organisatie stelt dat alles nochtans tot in de puntjes was voorbereid, ook op het vlak van veiligheid. Kiyo benadrukt ook dat het vorstenpaar achter het bezoek stond.

“Het verbod toont nog maar eens aan dat de keerzijde van de medaille niet mag getoond worden aan de internationale gemeenschap”, zo klinkt het. “Samen met (de Braziliaanse) partnerorganisatie Amar hoopt Kiyo dat de 150 kinderen die betrokken zijn in het project, alsnog naar het museum komen om kennis te maken met het vorstenpaar en hun brief te overhandigen.”

bron: Belga