Indonesische politie verijdelt terreuraanslag met raketten op Singapore

De Indonesische politie heeft zes verdachte islamitische militanten opgepakt die een terreuraanslag hadden gepland op Marina Bay in Singapore. Moslimextremisten wilden vanaf het nabijgelegen Indonesische eiland Batam raketten afvuren op de stadstaat. Dat deelde een politiewoordvoerder vrijdag mee. Marina Bay is het hart van de Singaporese binnenstad waar ook het 55 verdiepingen tellende hotel Marina Bay Sands is gevestigd, dat een 150 meter lang zwembad op het dak heeft. Rond de Marina-baai vindt ook jaarlijks een nachtelijke Formule 1-race plaats.

De zes verdachten werden op Batam op nog geen 30 kilometer ten zuidoosten van SIngapore opgepakt. Hoe ver de aanslagplannen stonden, is niet duidelijk. De arrestanten zouden banden hebben met de beruchte Indonesische extremist Bachrun Naim, die volgens de politiewoordvoerder in Syrië aan de zijde van de terreurorganisatie Islamitische Staat vecht.

Singapore heeft al aangekondigd de veiligheidsvoorzieningen aan zijn kusten te verstrengen. Minister van Binnenlandse Zaken Kasiviswanathan Shanmugam zei dat de stadstaat al lang voor mogelijke aanslagen op zijn hoede is en neemt de bedreigingen ernstig.

bron: Belga