Griezmann, Cristiano Ronaldo en Bale maken kans op UEFA-trofee

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Fransman Antoine Griezmann, de Portugees Cristiano Ronaldo en de Welshman Gareth Bale zijn de drie overgebleven kandidaten voor de trofee voor de UEFA-speler van het afgelopen seizoen. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA vandaag bekend. De trofee wordt toegekend op basis van beoordelingen van sportjournalisten uit de 55 aangesloten landen bij de UEFA.

Antoine Griezmann greep op het EK met Frankrijk voor eigen publiek nipt naast de titel, maar werd nadien wel uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Cristiano Ronaldo won het EK dan weer met Portugal, ook al moest hij in de finale met een blessure al vroeg de strijd staken. Met Real Madrid wonnen CR7 en Gareth Bale de Champions League, door in de finale in Milaan stadsgenoot Atlético te verslaan. Bale zorgde voor de verrassing op het EK door met Wales de halve finales te bereiken. In de kwartfinales kegelden ze de Rode Duivels met 3-1 uit het toernooi.

De Uruguayaan Luis Suarez eindigde met 29 punten op de vierde plaats, voor Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Pepe, Manuel Neuer, Toni Kroos en Thomas Müller. Er staan dus geen Belgen in de top tien van deze verkiezing.

De winnaar wordt op 25 augustus bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. De voorbije edities werden gewonnen door Messi (2011 en 2015), Andrés Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013) en Cristiano Ronaldo (2014).

bron: Belga