Antraxalarm Sint-Joost-ten-Node: labresultaten binnen 48 uur

Antraxalarm Sint-Joost-ten-Node: labresultaten binnen 48 uur

Binnen de 48 uur zal er duidelijkheid zijn over welk poeder in de brief zat die vrijdagvoormiddag in het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node is aangekomen. Dat meldt burgemeester Emir Kir vrijdagnamiddag. De veiligheidszone die werd ingesteld werd op de middag opgeheven. De brief kwam aan via de gewone post, blijkt uit een mededeling van het parket. “Deze envelop was geadresseerd aan de burgemeester van de gemeente. Ze bevatte een handgeschreven brief met bedreigingen en een wit poeder.” Er loopt een onderzoek om de identiteit van de daders te achterhalen. In de brief staan “feiten van schriftelijke bedreigingen met een criminele aanslag onder bevel of onder voorwaarden”, aldus het parket. “Op dit misdrijf staat een gevangenisstraaf van 6 maanden tot 5 jaar.”

In het gemeentehuis hadden 5 mensen rechtstreeks en 8 mensen onrechtstreeks contact met de brief. Zij werden in de voormiddag overgebracht naar het ziekenhuis, maar zij “hebben het ziekenhuis kunnen verlaten of werden overgebracht. Ze worden momenteel verhoord door de politiediensten.”

Het volledige gemeentehuis heeft vrijdag om 12 uur de deuren gesloten voor het publiek, een uur vroeger dan gewoonlijk op vrijdag. Het personeel is dan ook naar huis gestuurd.

bron: Belga