Geert Hoste past voor nieuwe zaalshow

20141228 - BRUSSELS, BELGIUM: Comedian Geert Hoste pictured after the derniere of comedian Geert Hoste's show 'LOL', Sunday 28 December 2014, in Brussels. After the show Hoste received a 'Muze' prize from Sabam in honour of his 25 years as a comedian. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

In 2016 zal cabaretier Geert Hoste niet door Vlaanderen trekken met een nieuwe zaalshow. Dat liet zijn management weten. Het is ook nog niet zeker of hij op 1 januari 2017 zal terugblikken op het voorbije jaar op televisiezender één.

De eindejaarsconferenties van Geert Hoste waren volgens zijn tourmanager Gerd Vandenbroeck 25 jaar lang goed voor uitverkochte theaters in Vlaanderen en Brussel.

De komiek beleefde er bovendien zelf veel plezier aan. “Ik heb in de mooiste theaters van het land gestaan en voluit grappen verteld over dit land, zijn leiders en zijn bevolking. Vlaanderen heeft me keer op keer overdonderd met een lach en applaus. Elk jaar was het publiek groter dan het jaar ervoor”, aldus Geert Hoste.

Toch wil Hoste zich dit najaar met andere dingen bezig te houden. “Ik heb een agenda vol leuke aanbiedingen waar ik nu meer tijd voor kan vrij maken: van radio maken en opinies schrijven, tot vrijwilligerswerk bij humanitaire organisaties”, aldus Hoste.

Tot eind augustus is hij nog elke zondagavond te zien op VTM met ’De Wetten van Geert Hoste’, en voor de VRT werkt hij aan een nieuwe reeks die vanaf oktober op het scherm komt.