Boogschutter komt als eerste in actie

Dit weekend moeten meteen al heel wat Belgen aan de bak. Boogschutter Robin Ramaekers is de eerste die mag aantreden in Rio.

De eerste Belgische atleet op de Olympische Spelen verschijnt zelfs nog voor de openingsceremonie op het toneel. Robin Ramaekers (foto) start in de namiddag aan de plaatsingsronde in het handboogschieten. Morgen is het dan aan de wielrenners die hun wegrit afwerken. Iets later mag Charline Van Snick de Braziliaanse tatami betreden waar zij een gooi zal doen naar een medaille in het judo bij de vrouwen tot 48kg. Ook de ruiters Karin Donckers en Joris Vanspringel en de hockeymannen beginnen zaterdag aan hun olympisch tornooi.

Zondag staat er een nieuwe lading Belgen klaar. Zowel Goffin, als Flipkens en Wickmayer spelen dan hun eerste partij en ook de Belgische zwemmers duiken die dag voor het eerst het olympisch bad in. De turnmeisjes starten om 14.30 met hun zoektocht naar een finaleplaats en de drie Belgische wielrensters vangen om half 18 hun wegrit in en rond Rio aan. Verder komen ook nog kleiduifschieter Maxime Mottet en judoka Jasper Lefevre in actie.

Foto Belga / E. Lalmand