Amerikaans basketbalteam slaapt tijdens Olympische Spelen op cruiseship

The cruise "Silver Cloud", where the USA men and women's basketball teams will be staying during the upcoming Rio 2016 Olympic Games, remains docked at the Maua Pier in Rio de Janeiro, Brazil, on August 1, 2016. / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA

Geen kleine, kale studio’s in het olympische atletendorp voor de basketters van de Amerikaanse nationale ploeg. De sterren van de NBA hebben kajuiten geboekt op een chique cruiseschip in de haven van Rio.

Gewoontes zijn moeilijk af te leren. Als je een goed omkaderde en rijkelijk betaalde basketspeler bent bij één van de beste ploegen van de wereld, dan kan je geen genoegen nemen met een minuscuul, anoniem kamertje dat je moet delen met een ploegmaat. Nee, dan zorg je dat een van je sponsors mooie kajuiten voor je boekt op een cruiseschip. Dat is tenminste wat het ‘Dream Team’ heeft gedaan.

De Amerikaanse basketbalsterren hadden geen zin om in het olympisch atletendorp te vertoeven. Daarom hebben ze het computerbedrijf Cisco kamers laten huren op de Silver Cloud, een luxueuze boot in de haven van Rio.

Al is het niet de eerste keer dat de Amerikaanse balkunstenaars een andere logement boven dat van de rest van de atleten verkiezen. Sinds 1988 verbleef het Dream Team geen enkele keer in het olympisch dorp. Tijdens de Spelen van 2004 in Athene sliepen ze ook al op een cruiseschip.

Toegegeven, we zouden ook niet heel enthousiast geweest zijn om in de speciaal gebouwde flatgebouwen te logeren. De appartementen waren maar net voor de Spelen klaar en toonden nog heel wat gebreken. De leidingen werkten niet altijd naar behoren en er waren ook problemen met de verlichting. Andrew Bogut, een Australische basketspeler, tweette een foto van zichzelf terwijl hij het douchegordijn van zijn douche in mekaar aan het steken was.

 

Foto AFP / V. Almeida