Wisselend bewolkt met kans op buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een bui en maxima van 16 tot 21 graden. Morgen is het eerst wisselvallig met een plaatselijke bui, later droger vanaf het westen. Maxima tot 25 graden. Zaterdag zijn er zonnige perioden, met kans op enkele spatjes in het noordwesten. Maxima rond 25 graden. Zondag zonnig en warm met maxima van 22 tot 27 graden, aldus het KMI. Deze namiddag zijn er opklaringen over het noordwesten en is het overwegend droog. Elders is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een bui. Maxima rond 17 graden in de Ardennen en rond 20 graden elders. Er staat een vrij krachtige, later matige, zuidwestenwind aan zee met pieken tot 50 km/ h. Elders waait er een matige wind die geleidelijk wat afzwakt. Vanavond en 's nachts zijn er meer opklaringen en is het droog. Na middernacht neemt de bewolking toe met aan zee kans op een bui. Minima tussen 10 en 15 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Morgen begint met opklaringen, al overheersen over de Ardennen de lage wolken. In de loop van de dag zijn er overal regelmatig opklaringen, de meeste aan zee. Lokaal is een bui niet uit te sluiten, in het oosten met eventueel een losse donderslag. Maxima rond 20 graden aan zee, 22 graden in het centrum en 19 graden in de Ardennen. Er staat eerst een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind, ruimend naar westnoordwest. 's Nachts is het lichtbewolkt en droog. Er staat een zwakke tot matige westnoordwestenwind, krimpend naar zuidwest. Minima tussen 10 en 15 graden.

Zaterdag is het vrij mooi met vooral aan zee veel zon maar landinwaarts soms wolkenvelden, vooral 's namiddags. In het noordoosten is een lokale bui niet uit te sluiten. Het is zacht met maxima van 18 tot 20 graden in de Ardennen en 21 tot 22 graden elders. Er staat een zwakke tot soms matige westen- tot noordwestenwind.

Zondag en maandag zijn twee mooie zomerdagen met veel zon en weinig wind bij maxima rond 25 graden, lokaal zelfs iets meer. Dinsdag daalt de luchtdruk en neemt de neerslagkans wat toe, waarbij het kwik meerdere graden moet prijsgeven. De rest van de week zorgen noordelijke luchtstromingen voor een koel en wisselvallig weerbeeld.

bron: Belga