Weerbericht - Zon staat te trappelen maar regenweer blijft nog even in het land

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donderdagochtend is het meestal droog met opklaringen. In het zuiden is het echter nog zwaarbewolkt met soms lichte regen. Overdag wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een bui. Maxima van 16 tot 21 graden. Vrijdag eerst wisselvallig met een plaatselijke bui, later droger vanaf het westen. Maxima tot 25 graden. Zaterdag zonnige perioden maar kans op enkele spatjes in het noordwesten. Maxima rond 25 graden.

Zondag zonnig en warm met maxima van 22 tot 27 graden. Dat zegt het KMI. Donderdagochtend is het overwegend droog met enkele opklaringen weldra verschijnen er meer wolkenvelden vanaf de Franse grens. In het zuidoosten van het land is het echter vaak zwaarbewolkt met af en toe lichte regen.

Overdag wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een bui. In het zuidoosten verwachten we meer aanhoudende regen. Maxima van 19 tot 21 graden in Vlaanderen en van 16 tot 18 graden in de Ardennen. De west- zuidwestenwind is eerst matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee met rukwinden tot 55 km/ h. Later neemt hij af naar zwak tot matig in het binnenland en matig aan zee.

Donderdagavond en in het begin van de nacht blijft het wisselvallig met nog kans op enkele buien. Later krijgen we vanaf het westen stilaan bredere opklaringen en wordt het op de meeste plaatsen droog behalve in het oosten van het land. Na middernacht kunnen er vooral in de Ardennen lage wolken ontstaan. Minima van 9 tot 15 graden. De wind wordt zwak tot matig in het binnenland en matig aan zee uit west tot zuidwest. Aan zee ruimt de wind geleidelijk naar west tot noordwest.

Vrijdag wordt het eerst onstabiel met opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar vallen er ook enkele buien. Na de middag wordt het geleidelijk droger vanaf het westen. Maxima van 18 tot 23 graden met een matige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag wordt het zacht en rustig met zonnige perioden. Na de middag krijgen we tijdelijk iets meer bewolking met mogelijk enkele druppels over het noorden van het land. Maxima van 19 graden op de Ardense hoogvlakten tot 25 graden in Vlaanderen.

Zondag wordt het zonnig en warm met maxima tussen 22 graden op de Ardense hoogten tot 28 graden in de Kempen. Ook maandag wordt het warm met maxima tussen 23 en 27 graden. Er komt iets meer bewolking maar het blijft meestal droog.

Vanaf dinsdag wordt het opnieuw wisselvallig en minder warm met enkele buien, eventueel met onweer. De temperaturen

halen 17 tot 23 graden.

bron: Belga