OS 2016 – Zware loting voor Van Snick, tweede kamp mogelijk tegen titelverdedigster

OS 2016 - Zware loting voor Van Snick

Charline Van Snick heeft het niet meteen getroffen bij de loting van het olympisch judotoernooi in de categorie tot 48 kg op de Spelen van Rio. De regerend Europees kampioene, een van de medaillekandidaten bij Team Belgium, was geen reekshoofd bij de loting van donderdag en kreeg meteen een pittig programma. Van Snick (IJF 8) opent overmorgen/zaterdag tegen de Roemeense Monica Ungureanu (IJF 11), op het voorbije EK nog goed voor brons. Het wordt hun zesde onderlinge confrontatie, de Luikse staat 2-3 in het krijt. Overleeft Van Snick haar eerste ronde, wacht een ronde later niemand minder dan regerend olympisch kampioene Sarah Menezes (IJF 5). De Braziliaanse staat 3-2 voor in de onderlinge duels, Van Snick is dus gewaarschuwd.
Ook de vier andere Belgische deelnemers kennen hun eerste opponenten. Jasper Lefevere (IJF 40) opent in de categorie tot 66 kg tegen de Kazach Zhansay Smagulov (IJF 21), bij winst wacht de Koreaanse nummer één van de wereld Baul An.
Dirk Van Tichelt (-73), ’s werelds nummer achttien, begint tegen de Qatarees Morad Zemmouri (IJF 94), een ronde later is in principe niemand minder dan de Zuid-Koreaan Changrim An, de nummer één van de wereld, zijn opponent.
Joachim Bottieau (IJF 7) is bij de -81 vrij in de eerste ronde, een ronde later wacht de Italiaan Matteo Marconcini (IJF 34) of de Filippijn Kodo Nakano (IJF 133).
Europees vicekampioen Toma Nikiforov (IJF 9) ten slotte, een outsider voor eremetaal, moet in zijn eerste kamp in de klasse tot 100 kg de tatami op tegen de Iraniër Javad Mahjoub (IJF 27).

bron: Belga