OS 2016 - Laura Waem wil met turnploeg niet op lauweren rusten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Laura Waem debuteert in Rio de Janeiro op het olympische toneel. "De eerste dagen hier waren wat overweldigend omdat ik niet gewoon ben om in zo'n olympisch dorp te komen, maar het is hier allemaal dik in orde", vertelde de gymnaste, daags voor haar 19e verjaardag. Waem kwalificeerde zich in april met de Belgische ploeg voor de Spelen dankzij een derde plaats op het testevent in Rio. Zondag komen de atletes van coach Yves Kieffer voor het eerst in actie, wanneer de kwalificaties worden afgewerkt.

"Iedereen is klaar voor de wedstrijd. Vandaag hadden we een podiumtraining, voor de eerste keer hebben we in de competitiehal onze oefeningen mogen turnen. Dat is goed want zo konden we de toestellen al eens aanvoelen en het gaf ons de kans om kleine foutjes te verbeteren", legt Waem uit.

Het wegvallen van Axelle Klinckaert betekende voor de Belgische ploeg wel een fikse tegenslag. De gymnaste blesseerde zich vorige maand aan de knie en moest haar plaats in de selectie aan Rune Hermans laten.

"In het begin was het voor ons niet gemakkelijk om met de blessure van Axelle om te gaan. Zij scoorde het beste van het hele team en als zo iemand uitvalt, is dat natuurlijk even slikken. Maar wij zijn als een team verdergegaan en op zo'n moment moet je proberen een klik te maken. Het is heel erg jammer dat Axelle er nu uitligt maar we staan hier ook deels voor haar. Ze komt ook zelf supporteren. Het zal voor haar op dat moment niet gemakkelijk zijn, maar wij zijn anderzijds wel allemaal blij dat ze komt kijken."

Ondanks het verlies van Klinckaert blijft een plaats in de top acht van de teamcompetitie het doel, zegt Waem. "Daar gaan we voor. We hebben ons als team kunnen plaatsen voor de Spelen, wat super is, maar we zijn hier ook om nog beter te doen en het beste van onszelf te geven. Zelf hoop ik mijn persoonlijke scores te verbeteren."

bron: Belga