Mesaanval Londen - Negentienjarige verdachte had waarschijnlijk mentale problemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De verdachte die woensdagavond gearresteerd werd na de steekpartij op Russell Square in Londen is een 19-jarige man, die waarschijnlijk mentale problemen heeft. Hij verblijft momenteel in het ziekenhuis, zo meldt de Londense politie in een persbericht. Bij de steekpartij, die plaatsvond rond 22.30 uur (23.30 Belgische tijd) viel een dodelijk slachtoffer en vijf gewonden. De vrouw die overleed was volgens de politie een zestigplusser, maar uit respect worden geen verdere details vrijgegeven. De vijf gewonden zijn vier mannen en een vrouw, maar ook over hun toestand wordt voorlopig niet gecommuniceerd.

De politie kon de verdachte vrijwel meteen arresteren bij aankomst, met behulp van een Taser. Het gaat om een 19-jarige, die momenteel in het ziekenhuis verblijft. Volgens de politie lijkt het er sterk op dat de dader mentale problemen heeft. Toch wordt ook nog rekening gehouden met de mogelijkheid van terrorisme.

De zaak wordt nu onderzocht door de afdeling moordzaken van de politie, die daarbij wordt bijgestaan door de antiterreurpolitie.

De politie deelt ook nog mee dat de politieaanwezigheid in de Londense straten donderdag verhoogd wordt, om de veiligheid te verzekeren en de mensen gerust te stellen.

bron: Belga