Jong talent en exclusieve dubbelshow van Clement Peerens op 12e Linkerwoofer

Jong talent en exclusieve dubbelshow van Clement Peerens op 12e Linkerwoofer

Op Linkeroever in Antwerpen vindt vrijdag en zaterdag de twaalfde editie van Linkerwoofer plaats. Het door 350 vrijwilligers gedragen, oorspronkelijk gratis festival keerde in 2015 na een sabbatjaar terug en vraagt sindsdien een beperkte toegangsprijs om de oplopende kosten te kunnen dekken. Dit jaar wordt vooral veel verwacht van de Clement Peerens Explosition, die voor de twee festivaldagen telkens een verschillende show heeft voorbereid en deze zomer op geen enkel ander festivalpodium te bewonderen valt. Het vernieuwde Linkerwoofer bracht vorig jaar – met een extra concertavond op donderdag – 26.500 bezoekers op de been en gezien de mooie weersvoorspellingen hoopt de organisatie opnieuw in die buurt te eindigen. Naast (twee keer) Clement Peerens komen onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, K’s Choice, Bent Van Looy en Magnus langs.

Nieuw dit jaar is een spiegeltent waar jong talent een podium krijgt. “Vroeger gaven we jong talent al eens een kans op een vroeg tijdstip op het hoofdpodium”, zegt organisator Stijn Doggen. “Nu hebben we een volledige eigen tent gereserveerd voor zes nog onbekende artiesten die we selecteerden uit een honderdtal kandidaten. Maar ook het licht- en geluidspersoneel in die tent zal uit jongeren bestaan, uiteraard begeleid door ervaren mensen van de firma waarmee we samenwerken.”

Linkerwoofer heeft ook dit jaar een karrenvracht aan randanimatie voor gezinnen voorzien, zoals springkastelen, volksspelen en een circusdemonstratie en -workshop. Er is ook een marktje met foodtrucks waar naast traditionele festivalsnacks ook vegetarische en lactose- en glutenvrije producten te vinden zijn.

De inkomprijs van Linkerwoofer bedraagt 10 euro, ter plaatse te betalen. De organisatie vraagt om net als op andere festivals handbagage tot een minimum te beperken om controles vlot te laten verlopen. Alle praktische informatie staat op www.linkerwoofer.be.

bron: Belga