JO 2016 - Fanny Lecluyse mikt op finale 200m school en nationale records

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fanny Lecluyse komt in Rio met veel vertrouwen aan de start van haar tweede Olympische Spelen. "Eerst en vooral wil ik mijn persoonlijke besttijden scherper stellen (haar Belgische records 1:07.29 en 2:23.77 nvdr)", klinkt het. "Op de 100m school moet ik normaal gezien de halve finales kunnen bereiken. Makkelijk wordt het niet, maar als ik mijn beste tijd zwem, denk ik dat het mogelijk is. Een finale wordt heel moeilijk, maar op de 200m mik ik wel op een ticket voor de finale. Als dat lukt is dat fantastisch, al heb ik wel een buitengewone dag nodig. Dan zou ik één of anderhalve seconde sneller moeten zwemmen. Dat lukt als alles technisch perfect is van begin tot einde".

"Alle trainingen zijn goed verlopen en ik heb mezelf 200% gegeven. In Rio had ik het wat lastig met het uurverschil en heb ik veel moeten slapen. De laatste week liep alles opnieuw vlot. Hopelijk volgt de beloning na jarenlang hard werken", klinkt het.

Lecluyse vindt het wel een voordeel dat ze al eens aan de Spelen deelnam. "De eerste keer wist ik niet wat ik mocht verwachten. Ik was door iedereen verrast in het zwembad. De Spelen zijn niet te vergelijken met een EK of WK, het is de belangrijkste competitie die er bestaat. Wij Belgen moeten 's morgens meteen snel zwemmen om de halve finales te bereiken en daarna moet het nog sneller om de finale te kunnen halen. We kunnen het ons niet permitteren om het 's morgens wat rustiger aan te doen."

bron: Belga