Flipkens in 1e ronde olympisch tennistoernooi tegen Venus Williams

Flipkens in 1e ronde olympisch tennistoernooi tegen Venus Williams

Kirsten Flipkens (WTA 62) heeft het niet getroffen bij de loting voor het olympisch tennistoernooi op de Spelen van Rio. ‘Flipper’ werd in de eerste ronde van het enkeltoernooi bij de vrouwen aan niemand minder dan vijfde reekshoofd Venus Williams (WTA 6) gekoppeld. Ook Yanina Wickmayer (WTA 36) ontmoet een reekshoofd, zij moet de baan op tegen de als zestiende geplaatste Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21). Bij de mannen treft achtste reekshoofd David Goffin (ATP 13) de Australiër Sam Groth (ATP 168). De oudere zus van Serena, dit jaar nog finaliste op Wimbledon, pakte op de Spelen van 2000 in Sydney nog olympisch goud in het enkelspel. Ze speelde eerder al drie keer tegen de Kempense en leidt met 2-1, hun laatste onderlinge confrontatie dateert van de US Open van 2013 (toen won Williams met 6-1 en 6-2).

De Belgische nummer één Wickmayer treft met Strycova ook een reekshoofd, de Tsjechische leidt in de onderlinge duels met 2-1.

Bij de mannen lootte David Goffin met de Australiër Sam Groth een haalbare kaart. Het wordt hun eerste confrontatie, bij winst mag de Luikenaar in ronde twee de baan op tegen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 76) of de Israëliër Dudi Sela (ATP 65).

bron: Belga