Europa League – Racing Genk dankzij 1-2 zege tegen Cork City naar play-offs

Racing Genk heeft zich donderdag verzekerd van een plaats in de play-offs – de vierde en laatste voorronde – van de Europa League voetbal. De Limburgers wonnen na de heenmatch ook de terugwedstrijd in de derde voorronde tegen het Ierse Cork City, na de 1-0 in Genk werd het donderdag 1-2 in Ierland. Thomas Buffel (13.) en Sébastien Dewaest (41.) zetten de bezoekers op 0-2, de aansluitingstreffer van Bennett (63.) was enkel voor de statistieken. De spelers van coach Peter Maes hadden vorige week nog meer dan hun handen vol gehad met de Ieren. Ze haalden het met 1-0, maar speelden een zwakke partij. Donderdag zat Genk al snel op rozen na een treffer van kapitein Thomas Buffel (13.), net voor de pauze kopte Sébastien Dewaest zelfs de 0-2 tegen de Ierse touwen (42.)
Na rust bracht Bennett iets voorbij het uur (63.) opnieuw spanning in de partij, Genk hield echter stand. In de toegevoegde tijd miste Kebano nog een strafschop, hij knalde op de lat.
Vrijdag kent Genk bij de loting van 13u in het Zwitserse Nyon zijn opponent in de vierde en laatste voorronde, de Limburgers zijn reekshoofd. De wedstrijden in die voorronde worden op 18 en 25 augustus afgewerkt, de winnaars spelen de groepsfase. Naast Racing Genk gaan ook Anderlecht en AA Gent (dat donderdag het Roemeense Constanta uitschakelde) de bokaal in, Standard is als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase.

bron: Belga