Charleroi tekent beroep aan tegen twee speeldagen schorsing voor Francis N’Ganga

Charleroi tekent beroep aan tegen twee speeldagen schorsing voor Francis N'Ganga

Sporting Charleroi gaat in beroep tegen de straf voor Francis N’Ganga, zo bevestigde de club vandaag. De Congolese verdediger van de Carolo’s kreeg een schorsing van twee speeldagen en een boete van 600 euro opgelegd na zijn rode kaart op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. In de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren duwde scheidsrechter Alexandre Boucaut de rode kaart onder de neus van N’Ganga. Omwille van “een vrijwillige trap met de linkervoet op de rechterdij van Cerigioni” vroeg het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete. Charleroi aanvaardde dat schorsingsvoorstel niet, maar kreeg dinsdag voor de Geschillencommissie nul op het rekest.

“De televisiebeelden bevestigen het scheidsrechtersrapport. N’Ganga trapte vrijwillig met zijn linkervoet op het rechterdijbeen van zijn tegenstander. Charleroi noemt de actie van N’Ganga onterecht een ongelukkige spelfase. Het gaat wel degelijk om een opzettelijke trap”, verklaarde de Geschillencommissie van de KBVB dinsdag.

Door die uitspraak zou de 31-jarige Congolese verdediger de duels tegen Moeskroen (6 augustus) en AA Gent (13 augustus) aan zich voorbij moeten laten gaan. Charleroi vecht het vonnis echter aan en trekt morgen opnieuw naar het bondsgebouw. Daar bepaalt de Geschillencommissie Hoger Beroep de definitieve strafmaat.

bron: Belga