Verkleed ‘securityduo’ geraakt Tomorrowland gratis binnen

Illustration picture taken during the first day of the Tomorrowland music festival, Friday 22 July 2016. The 12th edition of Tomorrowland electronic music festival takes place at the 'De Schorre' terrain in Boom from 22 until 24 July 2016. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

Twee Nederlanders hebben een filmpje gepubliceerd waarin ze erin slagen om verkleed als security de site van Tomorrowland in Boom binnen te wandelen. In tijden van terreurdreiging zit het dancefestival erg verveeld met de stunt. Toch beschouwt de organisatie de voorbije twaalfde editie als geslaagd. “Een festival kan en mag geen hermetisch afgesloten burcht worden”, klinkt het.

“Alleen vrezen we dat met dit soort nutteloze filmpjes, we wel er wel toe gedwongen zullen worden”, luidt de reactie van de festivalorganisatie nog. “Wij, zowel vanuit de organisatie als de verschillende overheden, hebben onze uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren en we zijn nog steeds van mening dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren.”

Ondanks alle extra veiligheidsmaatregelen zijn de twee Nederlandse mannen binnengeraakt zonder de juiste accreditatie of toegangsbewijs. Een zwarte outfit, een donkere zonnebril en een assertieve uitstraling bleken te volstaan.

Tomorrowland wijst erop dat het filmpje in kwestie zodanig gemonteerd werd dat het lijkt alsof de toegang heel vlot is gegaan. “Wie de omgeving van het festival kent, merkt dat er toch heel wat onjuistheden zitten in het filmpje en dat de jongens vermoedelijk een aantal keren zijn tegengehouden”, aldus nog de festivalorganisatie. “Ze waren daarenboven te voet, licht gekleed en hadden geen bagage bij en werden daarom allicht niet onmiddellijk als verdacht beschouwd.”