Zaak van groepsverkrachting Oostende uitgesteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zaak van een groepsverkrachting in Oostende is op vraag van de verdediging uitgesteld naar de zitting van 3 oktober. Vier Irakezen zullen zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het verkrachten van een 17-jarig meisje. De groepsverkrachting van het minderjarige meisje dateert al van eind november 2015, maar kwam pas in januari bij toeval aan het licht. Naar aanleiding van een foto waarop een verdachte poseerde met een wapen schakelde zijn school de politie in. Op het gsm-toestel van de verdachte werden beelden van de groepsverkrachting aangetroffen. De feiten werden gepleegd in een privéwoning in Oostende. Het meisje was verdoofd.

De lokale politie van Oostende slaagde erin om snel alle betrokkenen te identificeren. Het ging om zeven personen van Irakese origine. Vier meerderjarige verdachten belandden in de gevangenis. Eén van hen, een Irakese asielzoeker, werd ondertussen wel onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De twintiger bleek geen actieve rol gespeeld te hebben in de feiten.

Drie minderjarige verdachten zitten sinds hun arrestatie in een gesloten jeugdinstelling. Begin juli besliste de jeugdrechter om een van de minderjarigen uit handen te geven. Hij zal dus als volwassene berecht worden en zal in het najaar voor de bijzondere jeugdkamer van de Brugse correctionele rechtbank moeten verschijnen.

bron: Belga