Voorhechtenis van terreurverdachte Nourredine Hamecha verlengd

De raadkamer van Luik heeft besloten om de voorhechtenis van Nourredine Hamecha, die vrijdagavond werd aangehouden in het kader van een actie tegen terreur, te verlengen. Dat meldt het federaal parket woensdag. De 33-jarige Hamecha wordt beschuldigd van “poging tot moord in een terroristische context” en van “het deelnemen aan activiteiten van een terroristische groepering”.
In totaal werden vrijdag acht huiszoekingen verricht in het kader van de strijd tegen terreur. Zeven daarvan vonden plaats in de buurt van Bergen en één in de stad Luik. Didier Draux, de burgemeester van Frameries in Henegouwen, bevestigt dat in zijn gemeente verschillende huiszoekingen plaatsvonden.

Bij die acties zijn twee broers opgepakt, die er van verdacht werden aanslagen gepland te hebben in België. Een van hen, Nourredine Hamecha, is effectief aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag en terroristische activiteiten. De tweede broer, Hamza, werd opnieuw vrijgelaten.

Het parket benadrukt dat het dossier in dit stadium niet gelinkt wordt aan de aanslagen van 22 maart in de luchthaven van Zaventem en in het Brusselse metrostation Maelbeek.

bron: Belga