Tom Boonen wint voor vierde keer dernycriterium van Antwerpen

Tom Boonen wint voor vierde keer dernycriterium van Antwerpen

Tom Boonen heeft de achttiende editie van het dernycriterium van Antwerpen gewonnen. Boonen was in de schaduw van het MAS in de finale sneller dan de Italiaan Filippo Pozzato en Iljo Keisse. De vierde plaats was weggelegd voor Jasper Stuyven die op zijn beurt sneller was dan Wout van Aert. In 2004, 2005 en 2012 was Boonen al eens eindlaureaat van het Antwerpse dernycriterium, hij heeft nu zijn vierde eindzege beet. Tijdens de eerste reeks over een half uur was Kenny De Ketele net iets sneller dan Timothy Dupont en de Nederlander Boy van Poppel. Gijs Van Hoecke eigende zich de vierde plaats toe voor Pozzato en Boonen.
In de tweede reeks was Kris Boeckmans dan weer de beste. Hij liet Michael Van Staeyen en Laurens De Vreese achter zich. Stefano Museeuw werd vierde en Jasper Stuyven vijfde.

In de finale, over 40 minuten, kwamen Boonen en Pozzato pas echt op stoom, dit tot groot jolijt van het karig opgekomen publiek dat de regen trotseerde. Gijs Van Hoecke, Kris Boeckmans en Boy van Poppel maakten deel uit van een vroege kopgroep met zes die zich al vrij snel in de wedstrijd vormde. Van Aert maakte net over halfkoers kennis met de kasseien nadat hij slipte in een bocht. De wereldkampioen veldrijden kon na een kort oponthoud opnieuw zijn weg verderzetten.
Boonen en Pozzato stoven daarna stilaan naar voor. Zij trokken daarna de wedstrijd helemaal naar zich toe en in de sprint voor de eindzege was Tom Boonen de sterkste.

bron: Belga