Storing bij Belnet van de baan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het netwerk van Belnet is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.10 uur weer hersteld, zo laat het bedrijf weten op Twitter, nadat dinsdagavond verschillende overheids- en universiteitswebsites, alsook de websites van de VRT, niet toegankelijk waren. Belnet is het Belgisch computernetwerk voor onderzoeksdoeleinden, waar zowel universiteiten, onderzoeksinstellingen als openbare diensten gebruik van maken.

"Geen netwerk meer sinds 21.45 uur. Al onze klanten verloren daarom de verbinding. We werken om die verbinding te herstellen", zo liet het bedrijf dinsdagavond weten op Twitter.

Na middernacht was het probleem bij de overheids- en universiteitswebsites nog niet opgelost, de sites van de VRT waren op dat moment wel al een tijdje opnieuw toegankelijk.

Om iets voor 3.00 uur liet het bedrijf op Twitter weten dat het netwerk sinds 2.10 uur hersteld is, zonder de oorzaak van het probleem te vermelden. Wel zei Belnet dat alle klanten een gedetailleerd verslag zullen krijgen over het incident.

bron: Belga