Droog, zonnig en warm weekend in aantocht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Woensdag krijgen we opnieuw veel wolken met vaak regen. Plaatselijk valt er flink wat neerslag. In het uiterste zuidoosten is het mogelijk minder nat. In de kuststreek kan het in de loop van de namiddag overwegend droog worden, eventueel met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen. Aan zee kunnen de rukwinden oplopen tot 50 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond blijft het vooral in het centrum en het oosten dikwijls regenen. 's Nachts bevindt de minder intens wordende regenzone zich hoofdzakelijk boven Hoog-België. Elders blijft het meestal droog met lokale opklaringen. De minima schommelen tussen 13 en 17 graden.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt. Over het uiterste zuidoosten valt er soms nog regen. Elders is er kans op een bui maar blijft het toch overwegend droog. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. Vrijdag is het nog tijdelijk onstabiel met enkele plaatselijke buien. Na de middag of 's avonds wordt het echter overwegend droog met brede opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden.

Tijdens het weekend en begin volgende week verwachten we droog, vrij zonnig en geleidelijk warmer weer met maxima van 20 tot 25 graden op zaterdag en 23 tot plaatselijk 30 graden maandag. Storingen die over de Noordzee trekken, kunnen ook in onze streken wel af en toe voor meer bewolking zorgen.

Vanaf dinsdag zou de kans op regen- of onweersbuien kunnen toenemen.

bron: Belga