Champions League - Anderlecht-coach René Weiler: "Rostov was beter dan wij"

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht is uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Paars-wit behaalde in de heenwedstrijd in en tegen Rostov een goede uitgangspositie (2-2), maar liep woensdag in het Constant Vanden Stockstadion tegen een pijnlijke 0-2 nederlaag aan. René Weiler was na de wedstrijd eerlijk in zijn analyse. "Rostov was gewoon beter dan Anderlecht", liet de Zwitserse oefenmeester op zijn persbabbel optekenen. "Iedereen is ontzettend ontgoocheld. We wilden op dezelfde manier spelen als in Rostov, maar zijn daar niet in geslaagd. De ploeg was niet agressief genoeg. We moesten onze meerdere erkennen in een sterke tegenstander", reageerde Weiler.

Anderlecht was in het openingskwartier baas, maar liet Rostov in de wedstrijd komen. De Russen kwamen in de 28e minuut op voorsprong. "Na dat doelpunt was het nog moeilijker voor ons. Rostov speelde zeer compact en wij vonden geen gaten meer in hun organisatie", analyseerde Weiler. "Na de pauze kregen we het tweede doelpunt tegen. Dan weet je dat het nog moeilijker wordt. Het was niet goed genoeg, al vond ik de reactie van de ploeg na de 0-2 wel nog goed."

"Onze defensie had veel problemen met de twee aanvallers van de tegenstander. Eentje hield de ballen goed bij, de andere deed ons pijn met zijn snelheid. We hebben veel grote fouten gemaakt", zei de T1 van de Belgische vicekampioen. Weiler zit evenwel niet met de handen in het haar. "We hebben veel nieuwe spelers. Er is meer tijd nodig om de automatismen in de ploeg te krijgen. Ik wil het ook niet steken op bepaalde individuen, de hele ploeg was gewoon minder dan in de heenwedstrijd. We werken hard, het loont voorlopig nog niet", besloot Weiler.

Anderlecht moet nu via de vierde en laatste voorronde van de Europa League op zoek naar Europees voetbal.

bron: Belga