Sarcastisch Twitter-account lacht met modefoto’s hipsters

Toegegeven, lachen met hipsters is verre van origineel, maar als het goed gedaan wordt, is het heel grappig. Getuige daarvan: een Twitter-gebruiker die streetstyle foto’s van hipsters voorziet van een sarcastische beschrijving.

Hipsters zijn de emo’s van de jaren 2010. Een hele gemeenschap gebruikt ze als levende memes en ze zijn vaker het onderwerp van een mop dan van een compliment. Daarom dat het dezer dagen moeilijk is om nog echt verfrissende humor te vinden met hipsters als lijdend voorwerp.

Maar gelukkig bestaan er altijd uitzonderingen op een regel. Zie de Twitterfeed van The Sarcastialist. Hij of zij heeft zich gespecialiseerd in het ondertitelen van streetstyle foto’s van onze hippere medemensen. Die onderschriften steken telkens de draak met de clichés die rond het imago van een hipster zweven.

En clichés zijn er genoeg. Zo is er het foodsnobisme en de bijhorende voorliefde voor onbekende koffiebars, onbekende peulvruchten en onbekende granolacombinaties. Hippe benen rijden ook rond op een koersfiets, liefst met zo veel mogelijk remmen aan het kader en zoveel mogelijk levensjaren op de teller. En kleren dienen rechtstreeks uit een winkel te komen die outfits verkoopt waarvan het lijkt dat ze op hun beurt rechtstreeks uit de kleerkast van een onmenselijk coole grootvader komen.

Voor meer voorbeelden, zie hieronder:

 

 

Foto Pixabay