Ikea wijst Kanye West de deur

NEW YORK, NY - MAY 02: Kim Kardashian (L) and Kanye West attend the "Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala at Metropolitan Museum of Art on May 2, 2016 in New York City. Mike Coppola/Getty Images for People.com/AFP

Ikea heeft het aanbod van Kanye West om reeks meubels te ontwerpen naar de prullenbak verwezen. Voorlopig zal je dus geen kasten kunnen kopen met allures van Kim Kardashian, North of Saint West.

De bal ging aan het rollen toen Kanye West eerder deze week in een interview met BBC Radio 1 liet vallen dat hij graag zou samenwerken met de Zweedse meubelgigant. De rapper zou rondlopen met enkele innovatieve ideeën voor de inrichting van de studentenkamers. In maart zou de controversiële performer nog langs geweest zijn in het Zweedse hoofdkantoor om zijn plannen uit de doeken te doen.

Toch staat de meubelgigant naar eigen zeggen niet te springen om West aan boord te halen. Zo liet een woordvoerder aan CNBC weten dat het bedrijf ‘gevleid is door Kanye Wests grote interesse’, maar dat er momenteel geen concrete plannen zijn.

De Australische Ikea-vleugel ziet een samenwerking dan weer wel zitten. “We willen graag zien wat je zou creëren”, klinkt het in een post op sociale media, samen met de afbeelding van drie bedden die aan elkaar werden gehangen. Het gaat om een verwijzing naar zijn videoclip van het nummer ‘Famous’, waar verschillende naakte lookalikes van celebrities in één groot bed naast hem liggen.