Fan plaatst illegaal Pikachu-standbeeld in New Orleans

New Orleans heeft er sinds dit weekend een bezienswaardigheid bij. Een onbekende heeft 's nachts een groot standbeeld van Pikachu opgetrokken. Alleen had die persoon de stad daar niet van op de hoogte gebracht.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Net wanneer je verwacht dat de Pokémonhype zijn piek heeft bereikt, kom je een nieuw, ongelooflijk verhaal tegen. De laatste onverwachte stoot van de Pokéfans vond plaats in de Amerikaanse stad New Orleans. Daar had een liefhebber op zijn eigen houtje een eerbetoon aan Pikachu neergepland.

Een klein detail werd, waarschijnlijk bewust, over het hoofd gezien: de stad had helemaal geen toelating gegeven voor het standbeeld. Gelukkig postte iemand snel een foto ervan op Imgur, want zonder vergunning blijft het daar waarschijnlijk niet lang staan.

Het schrijn is van een verrassend grote omvang. Het moet een heel huzarenstukje geweest zijn om dat 's nachts ongemerkt te installeren. De installatie toont een Pikachu die rechtop staat en met zijn armen gekruisd en een ietwat norse blik de passanten aanstaart.

Foto Imgur