Anderlecht wil vanavond stap zetten richting kampioenenbal

Anderlecht's head coach Rene Weiler pictured during a press point of Belgian first league soccer team RSC Anderlecht in Brussels, Tuesday 02 August 2016. Tomorrow Anderlecht is playing the return leg of the third qualification round for the Champions League competition against Russian team FC Rostov. The first leg ended in a 2-2 draw. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

Anderlecht probeert vanavond een stap dichter te komen bij de vetpotten van de Champions League. De Brusselaars verdedigen op eigen veld tegen FK Rostov een 2-2-gelijkspel uit de heenwedstrijd.

“We zijn er klaar voor”, zei een enthousiaste René Weiler gisteren op de persconferentie. De Zwitserse coach van Anderlecht staat voor de eerste belangrijke partij met zijn nieuwe club. Als hij FK Rostov kan uitschakelen, stoot Anderlecht door naar de Play-offronde in de Champions League en is de club zeker van deelname aan het kampioenenbal of de Europa League.

Weiler is er zich van bewust dat het niet makkelijk zal worden. Het gelijkspel uit de heenwedstrijd is geen slecht resultaat, maar laat ook veel openingen voor een slechte afloop. “Rostov is een sterke ploeg, vooral fysiek”, aldus de oefenmeester. “Ik verwacht woensdag opnieuw een gesloten wedstrijd. De spelers zullen diep moeten gaan.”

De fans die vanavond naar het Astridpark afzakken, zullen een assertief Anderlecht te zien krijgen. “Zoals altijd zullen we de match proberen te winnen, daar hebben we ook de capaciteiten voor. We mogen geen tegendoelpunten slikken en moeten kansen creëren om te scoren.”

Het dossier Defour

Ondertussen moet Anderlecht ook nog een oplossing zien te vinden voor het Defour-debacle. De middenvelder zou op zoek zijn naar een andere club, nadat een deel van de supporters negatief reageerde op zijn aanstelling als kapitein in de vorige wedstrijd tegen Rostov. De harde kern van de Anderlechtfans is namelijk nog niet vergeten dat Defour vroeger ook aanvoerder was bij de aartsvijand Standard Luik.

Weiler hoopt alleszins dat zijn nieuwbakken kapitein bij de club blijft. Middenvelder Youri Tielemans deelt die mening. “In Moeskroen (tijdens het weekend) heeft hij laten zien dat hij nog altijd belangrijk is voor de ploeg”, zegt het jonge talent.

Foto Belga / V. Lefour