Wall Street sluit met verliezen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De beurzen in New York sloten dinsdag in het rood. Beleggers op Wall Street kregen onder meer kwartaalcijfers van Pfizer te verwerken. Daarnaast kwamen er tegenvallende verkoopcijfers van de grote autobouwers.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent in de min op 18.313,77 punten. De S&P 500 verloor 0,6 procent tot 2157,03 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,9 procent tot 5137,73 punten. Eerder op de dag waren in Europa ook al koersverliezen te zien.

Van alle Dowfondsen ging Pfizer het hardste omlaag, met een min van 2,5 procent. De farmaceut presteerde in het tweede kwartaal weliswaar beter dan verwacht. Maar het viel beleggers tegen dat de meevallende cijfers voor het bedrijf geen aanleiding waren om de prognoses voor het hele jaar op te schroeven.

Het kwartaalbericht van Procter & Gamble viel meer in de smaak. De was- en verzorgingsmiddelengigant sloot 0,4 procent hoger en was daarmee een van de spaarzame winnaars in de Dow.

Autobouwers Ford, GM en Fiat-Chrysler noteerden elk rond de 4 procent in de min. Bij GM en Ford daalden de verkopen in de VS afgelopen maand. Fiat Chrysler verkocht wel meer auto's, maar de groei viel tegen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 39,67 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 41,94 dollar. De euro werd voor 1,1223 dollar verhandeld, tegen 1,1227 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga